Tippek a tökéletes nappalihoz

A nappali az otthonunk központi része. A konyha és az étkező után itt töltjük el a legtöbb időt, hiszen egy társas helyiség. Ha vendégek érkeznek, őket is ide ültetjük le, itt nézzük a családi filmeket, itt folynak a hosszas közös beszélgetések és itt ünneplünk meg jeles eseményeket. Ezáltal fontos, hogy egy olyan helység legyen ahol előszeretettel töltjük el szabadidőnket akár együtt vagy egyedül, és mások előtt is bátran felvállaljuk. Egy nappali mindenkinél más, nincs olyan megoldás, ami mindenkinek tetszene, azonban mégis akadnak olyan standard jellemzői egy ilyen helyiségnek, amelyek segítségével tökéletessé tehetjük.


Színek és stílus

A számunkra megfelelő nappali kialakításában nagy szerepe van a személyiségünknek és az ízlésünknek is. Érdemes azonban olyan stílust, témát választani, amelyet nem az akkori kedvünk szerint határozunk meg, így nem fordulhat elő, hogy egy adott időn belül újra változtatni akarunk rajta. A tippünk tehát az, hogy ne vibráljon a színek sokaságát, hanem mindössze két-három színt használjunk csak. Válasszunk egy alapszínt a falakra és a kanapéra, ami az egész helyiséget alapjaiban meghatározza, és válasszunk hozzá egy-vagy két kiegészítő színt, ami a dekorációban, párnákon, függönyön, szőnyegen jelenik meg. Előnyönyös darabok a  mozgatható és egyszerű dekorációk, amelyeket könnyű őket lecserélni.

A kanapé elhelyezése

A kanapé a nappali egyik legfontosabb és legkiemelkedőbb berendezési tárgya. Kicserélésével vagy megfordításával esetleg a rá illő  huzat megváltoztatásával igazán drasztikus változásokat érhetünk el.  A kanapé elhelyezését illetően a legjobb, ha az ajtóval szemben helyezzük el, de a sarokkanapé is jó választás, amivel sok helyet tudunk megspórolni és ülőhellyé alakítani.  Általában egy fal mellé szoktuk rakni, hogy helyet takarítsunk meg. Viszont arra figyeljünk, hogy érdemes egy -két centimétert hagynunk a fal és a bútor között. Ezzel ellentétben, akár a szoba közepén is remekül mutathat, amennyiben van hozzá elég tér. Ha a kanapét a térbe állítjuk, érdemes mögé helyezni egy polcos tárolót, aminek a tetejére tehetünk fényképeket, gyertyákat és egyéb dekorációkat.

Textilek

Abban az esetben, ha változásra vágyunk nem muszáj egyből új bútorokban gondolkodni. Egy új huzat csodákra képes, ebben az esetben lehetőség van a boltban is vásárolni vagy varni hozzá személyre szabott huzatot. Amennyiben ezt túlságosan drága, egy pléd is alternatíva lehet rá. Vannak azonban azok az esetek amikor nem tudunk huzatot használni. Ilyen például egy szőnyeg, amely kiválasztásánál, a legfontosabb szempont az,hogy mire is fogjuk használni a nappalit. Ha csak pihenésre, beszélgetésre, akkor bátran választhatunk, hosszabb szálú shaggy típusú szőnyeget, azonban, ha nagyobb társasági összejöveteleken, az étkezés is itt történik, akkor érdemesebb egy könnyen tisztítható fajtát választani.

Törekvés a tökéletességre

A leglényegesebb, hogy a nappali egy teljes képet alkosson. Ne legyen az, hogy az egyik sarokban van minden, a másik oldal meg szinte üres. Próbáljuk meg megteremteni az egyensúlyt. Figyeljünk oda az adott helyiség adottságaira, mindent megfelelően próbáljunk meg kihasználni. Ha az otthonunk szűkösebb használjunk behúzható, összecsukható, többrekeszes bútorokat, amelyek eltüntethetőek akár egy ajtó, akár egy pult mögött. Helyezzük el úgy a  bútorainkat, hogy a fény utat találjon közöttük. Amennyiben nem található ehhez megfelelő ablak, érdemes minél több fényforrást beszerezni, amelyek nem csak fényt fognak biztosítani, de remek dekorációk is lesznek.

Középpont

Mint minden helyiségben, úgy a nappaliban is kell lennie egy kiemelt résznek, egy úgynevezett fókuszpontnak, amely köré építjük a berendezéseket. Ez lehet egy festmény, egy kandalló vagy akár a kanapé is. Ha a kanapét szeretnénk középpontba állítani, emeljük ki látványos színű, formájú és mennyiségű díszpárnákkal. A lényeg, hogy első pillantásra az általunk kiválasztott részre szegeződjenek a tekintetek. Amennyiben festményt választunk, akkor azt a bejárattól legtávolabb eső falra tegyük. Végül ha a kandallót mellett döntünk, mindenképp kerüljön rá polc, melyen kisebb dekorációkat tudunk elhelyezni ezzel is díszítve a helyiséget.

Összegyűjtöttünk öt olyan ingatlant, amelyeknek NEM CSAK a  nappalija közelíti a tökéletességet:


Lenyűgöző családi ház

Nyíregyháza frekventált részén, kínálják eladásra ezt az igényes, beltéri medencével kieépített lenyűgöző családi házat. Az ingatlan 1680 nm-es nagy telken lévő, 370 nm-es hasznos lakóterületű, 2 szintes, 5 szobás. A tulajdonosok saját részre építették minőségi alapanyagokból, egyedi stílusát saját maguk álmodták meg. A két szintes ház dupla komfortos, a funkciók jól elkülönülnek egymástól. Az amerikai stílusban épült konyha és nappali nyitott tágas terekkel, nagy ablakfelületekkel rendelkeznek, melyek kellemes érzetet és világosságot árasztanak.


Luxus ingatlan a fővárosban

A fővárosban eladó ez a luxus ingatlan, amely egy liftes társasház II. emeletén két apartman lakásból áll és összesen 70 m2 + 13 m2 galériával rendelkezik. 2019-ben teljes körű felújításon esett át, a felújítás során mindenhol prémium anyagokat használtak fel. A két lakrész különböző dizájnnal, közös konyhával és saját fürdőszobával rendelkezik. Az ablakok utcára néznek, így a lakás nagyon világos. Elhelyezkedése kiváló így minden könnyedén megközelíthető.


Panorámás lakás Budapesten

Budapest III. kerületében eladó ez a panorámás, gyönyörű lakás, saját tetőkerttel. Az ingatlan 190m2-es, 4 szobás, duplakomfortos. A lakás nagyon jó elosztásának köszönhetően tágas, világos. A hatalmas 50m2-es nappalit, a konyhát, a szobákat, dupla fürdőszobát körül öleli a 100m2-es terasz. A lakásból és a tetőteraszról is gyönyörű panorámában lehet része az új tulajdonosnak.


szegedi lakás

Szeged-Felsőváros közkedvelt részén található ez a 112 m2-es, nappali + 3 hálószobás, egyedi kialakítású, nagy terasszal rendelkező téglalakást. A lakás tágas, a nap körbe süti, élhető terekkel rendelkezik. A kellemes hőmérsékletet ház központi fűtés biztosítja radiátoros hőleadókkal, és a nappaliba egy kandalló emeli az otthon hangulatát.


Családi ház Solymáron

Solymáron a főúthoz közel, de mégis csendes mellékutcában kínálunk eladásra egy 1990 épült, 2019-ben teljeskörűen felújított 290 m2-es családi házat 791 m2-es telken. A teraszról gyönyörű kilátás nyílik a szemközti hegyekre. Földszinten, előszoba, szoba, nappali, fürdőszoba, konyha-ebédlő található, melynek intim hangulatáról egy kandalló gondoskodik.