Minőségi gipszkarton széles választékban

A gipszkarton kiváló megoldásokat biztosít számunkra bármilyen építkezés vagy lakásfelújítás során. Remekül megoldható vele a belső hőszigetelés, de készíthetünk álmennyezetet vagy akár válaszfalat is. Csak a kreativitásunkon múlik, hogy milyen felhasználási területet találunk neki. Amire viszont a megfelelő szakértelem mellett szükségünk lesz, az a jó minőségű alapanyag.


A gipszkarton előnyei

A gipszkarton költséghatékony megoldást kínál és a felhasználása sokkal kevesebb építési hulladékkal, illetve kosszal jár együtt, mintha téglafallal szeretnénk kettéosztani egy helyiséget. Ráadásul kifejezetten gyorsan lehet haladni a munkálatokkal.

Hatékony gipszkarton rendszerek

A gipszkarton szerelés menete

Mint minden kivitelezést, a gipszkarton szerelést is pontos tervezés előzi meg. Ha megvásároltunk minden szükséges „alkatrészt”, először a vázszerkezetet kell összeállítani és rögzíteni a gipszkarton profilokat. Ezt megtehetjük a falra, a mennyezetre és az aljzatra is, de a legjobb, ha mindháromhoz odaerősítjük.

A profilra kerülnek majd a gipszkarton lapok, azonban előtte ezeket méretre kell vágnunk. Ha jól terveztünk, akkor nemcsak elegendő gipszkarton lapot vásároltunk, de alig fog hulladék visszamaradni a gipszkarton rendszer kiépítése után. Ha a lapokat felszereltük, utána az olyan utómunkálatok maradnak, mint az élvédők felrakása, a hézagok és csavarfejek eltüntetése egy kis glett segítségével, adott esetben pedig a festés vagy a tapétázás.

Csakis minőségi gipszkartont használjunk!

Minden esetben a helyiség tulajdonságainak és a kívánt felhasználásnak megfelelő gipszkartont válasszunk! Egy magasabb páratartalmú helyiségben például impregnált típust érdemes használni, illetve léteznek tűzálló vagy hanggátló típusok, illetve ezek kombinációi is.

Az Építőanyag.hu webshopjában kizárólag olyan magas minőségű alapanyagok közül válogathat, amelyek elengedhetetlenek a megfelelő gipszkarton szereléshez. Ugyanakkor fontos a szakszerű előkészítés és tervezés is: ha szüksége van bármilyen segítségre, tanácsra az építőanyagokkal kapcsolatban, a felkészült és közvetlen ügyfélszolgálat sok év építőipari tapasztalattal lesz a segítségére bármilyen felmerülő kérdésével kapcsolatban!

Hozzászólások