Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?

Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk a Startlak.hu eladó ingatlanjai között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.


Nem csak zöldeknek

A faházak, mint természetes anyagokból készült kuckók, tökéletesen illeszkednek a passzív ház kategóriába. Már évek óta igyekeznek a szakemberek a legmodernebb megoldásokat alkalmazni a melegvíz ellátás, a  fűtés,-és szellőzőrendszer kialakításának  tekintetében. A cél az, hogy csökkentsék az optimális hőmérséklet elérésére fordított energiát, akár napelem beépítésének a segítségével.. A természetes építőanyag és a megújuló energia használata nem feltétlenül csak a mélyen elkötelezett bolygóvédőknek jelenthet komfortos otthont.

Nyaralónak vagy állandó otthonnak…

is teljesen alkalmas, attól függően, hogy szigetelve van-e a hajlék. Számos cég foglalkozik azzal, hogy az előregyártott panelekből építse meg néhány hét leforgása alatt a házat, akik természetesen a szigetelést is szakszerűen elvégzik. Mivel a fa még ilyen állapotban is lélegzik, ezért a maga sajátos módján gondoskodik a belső terek kellemes hőmérsékletéről. Télen meglehetősen gyorsan felmelegszik, és meg is tartja a hőt, nyáron pedig kellemes hűvös levegőt biztosít.

De ha adott egy telek, amiről már csak egy kis víkendház hiányzik, akkor érdemes lehet a jóval kisebb alapterületű, csak nyári időszakban való hosszas tartózkodásra alkalmas építmények közül választani.

A 21. századi túlpörgés ellenszere

Mindennapjaink során már abszolút természetesnek vesszük, hogy zúdul ránk a rengeteg információ. Àllandóan elérhetőek vagyunk, olvassuk a híreket, reklámokkal bombáznak minket, néhány óránként garantáltan pittyeg egy e-mail valamilyen hírlevéllel. Hazaérve háttérzajként megy a  TV, szóval az agyunkat folyamatosan támadják a különböző ingerek. Mivel nincs mindig idő és lehetőség egy erdőben sétálva letenni ezeket az ártó ingereket és ráhangolódni a növények nyugtató rezgéseire, ezért például aki ilyen otthonba tér haza, gyorsabban tudja az agyát pihenő állapotba "kapcsolni".

Allergia ellen

Kifejezetten érdekes tény, hogy a fából épített ingatlanokban nincs por.  A porallergiában szenvedőknek ez lényeges dolog, hiszen vagy minden áldott nap porszívózni kell, és a takarításokat is viszonylag gyakran kell eszközölni vagy… mondjuk olyan életteret keresnek, ahol minél kevesebb allergén gyűlik össze.

Az egyéb tüdő, - és légúti betegségben szenvedőknek (asztma) szintén kiváló alternatíva. A fa, mint a növények általában, magukba szívják a nedvességet, ezzel megszabadítva a párától a lakást.  Ellenben, ha túl száraz lenne a levegő, akkor a nedvesítésről gondoskodik. Ilyen módon garantáltan nem fog penészesedés megjelenni, aminek eredményeképp egészségesek maradnak a  légutak, légzőszervek.


Rönkházak a Startlak.hu kínálatából:

rönkház Nagykanizsán
Nagykanizsán, a nagybagolai hegyen most épülő rönkház

Szarvaskőn építési telek, rönkház látványtervvel
Szarvaskőn építési telek, rönkház látványtervvel

További rönkházak