Hogyan alakulnak az ingatlanok árai Somogy megyében?

Cikkünkben körbejárjuk Somogy megyét és górcső alá vesszük, hogy hogyan alakulnak az ingatlan árak Kaposváron és környékén, Dél-Balaton egy részén, valamint Somogy megye további területein.


 

Budapesttől kettő órányi autóútra található megyeszékhelyen 60 ezer ember él. Közel 500 ingatlanhirdetést találtunk a Startlak.hu segítségével. Jelenleg az átlag négyzetméterár a lakások esetében 466 ezer forint (2021-ben 380 ezer forint volt), míg az eladó házaknál az átlag négyzetméterár 272 ezer forint.

 

Összevetve az országos átlagnál 47%-kal olcsóbbak a kaposvári ingatlan árak, míg a megyeinél 62%-kal kedvezőbbek. A legdrágább része Kaposvárnak természetesen a belváros, ahol az eladó ingatlanok 2022 júliusára fél millió forintos átlagárat is elérik.

A megye további fontos központjai Dél-Balatonon: Siófok (1 millió 493 ezer forint), Balatonföldvár (1 millió 459 ezer forint), Szántód (1 millió 475 ezer forint), Balatonfenyves (1 millió 315 ezer forint), Balatonszemes (1 millió 217 ezer forint), Zamárdi (1 millió 215 ezer forint).

A „magyar tenger” mentén maradva 1 millió forint alatti átlagnégyzetméterárakkal: Balatonszárszón, Balatonlellén, Balatonmáriafürdőn, Balatonbogláron és Balatonszabadin számolhatunk.

Távolodva a megyeszékhelytől észrevehetően csökkennek az árak. Marcalin az átlag négyzetméterár 401 ezer forint, míg Nagyatádon ennél is kedvezőbben tudunk ingatlant vásárolni. 50 és nagyobb kilométeres sugárban, például Barcson 150 ezer forint alatti négyzetméterárak a jellemzőek.

Összegezve, Somogy megye főbb városaiban, mint Kaposvár, valamint a Balaton déli részén is jobban növekednek az ingatlanok árai (utóbbi főként a beruházásoknak és a turizmusnak köszönhetően) összehasonlítva a megye egyéb kisebb településeivel. A növekedés falvakban, kisvárosokban is megfigyelhető, de relatíve kevésbé, mint a nagyobb városokban.

Bemutatjuk a saját heti kedvenceinket a Startlak.hu ingatlankínálatából:

Eladó családi ház Kaposvár

167 négyzetméter, 4 szoba, 88 millió Ft

Eladó családi ház Kaposvár

Eladó téglalakás Kaposvár

54 négyzetméter, 2 szoba, 37.9 millió Ft

Eladó téglalakás Kaposvár

Eladó téglalakás Siófok

65 négyzetméter, 2 szoba, 99.9 millió Ft

Eladó téglalakás Siófok

Eladó ikerház Zamárdi

54 négyzetméter, 3 szoba, 54.9 millió Ft

Eladó ikerház Zamárdi

Eladó téglalakás Marcali

56 négyzetméter, 2 szoba, 27 millió Ft

Eladó téglalakás Marcali

További eladó házak Somogy megyéből

További eladó lakások Somogy megyéből