Hogyan alakulnak az ingatlan árak Győr-Moson-Sopron megyében?

Cikkünkben körbejárjuk Magyarország nyugati határszélén fekvő megyéjét és górcső alá vesszük, hogy hogyan alakulnak az ingatlan árak Győrben és környékén, valamint Győr-Moson Sopron megye további területein.


A fővárostól egy órányi autóútra található megyeszékhelyen 132 ezer ember él, ezzel Magyarország hatodik legnépesebb városa. A Startlak.hu segítségéve közel 3000 ingatlanhirdetést találtunk.

Jelenleg az átlag négyzetméterár a lakások esetében 708 ezer forint (2021-ben 524 ezer forint volt), míg az eladó házaknál az átlag négyzetméterár jelenleg 486 ezer forint.

Összevetve az országos átlagnál 7%-kal olcsóbbak a győri ingatlanok árai, míg a megyeinél 2%-kal drágábbak. Viszont, a fővárosi átlagárakhoz képest még mindig jóval kedvezőbb (Budapesten idén már több mint 1 millió forint/négyzetméter).
Győrött belül a legjobb ajánlatokra Adyvárosban bukkantunk, ott az átlag négyzetméterár 255 ezer forint, míg a második, a kertvárosias környezetű, családias hangulatú Győrsziget 290 ezer forint átlag négyzetméterárral. A legdrágább része Győrnek természetesen a belváros, ahol az eladó ingatlanok ez év június első hetére 855 ezer forintos átlagárat is elérték.

Győr kedvelt alvóvárosában, mint Győrújfalu még mélyebbre kell nyúlniuk a zsebükbe, akik ott terveznek ingatlant vásárolni. Győrújfalun 856 ezer forint az átlag négyzetméterár, míg Győrújbaráton 662 ezer forint, Nyúlon pedig 587 ezer forint átlag négyzetméteráron juthatunk hozzá az eladó házakhoz és lakásokhoz. Győrújbaráthoz hasonló árakkal kalkulálhatunk Győrzámolyon, Vámoszabadin és Nagybajcson is.

Távolodva Győrtől és a kedvelt agglomerációitól, az árak is kedvezőbben alakulnak. 20 kilométeres körzetében Győrszemerén 385 ezer forint az átlag négyzetméterár, 30 és nagyobb kilométeres sugárban ennél is kedvezőbben vásárolhatunk új otthont.(Csornán 287 ezer forint/négyzetméter, Mosonszentmiklóson 205 ezer forint/négyzetméter).

A határhoz közeledve viszont megfigyelhető az újabb árugrás: Sopronban, a hűség városában 545 ezer forint, Mosonmagyaróváron egy leheletnyivel kevesebb, ott 518 ezer forint az átlag négyzetméterár, míg Hegyeshalom és annak közvetlen közelében a települések négyzetméterárai is már a fél millió forintos átlagár körül mozognak. A legdrágább határmenti falu Sopron „alvófaluja”: Harka, itt jelenleg 727 ezer forintos átlag négyzetmétáron juthatunk hozzá az ingatlanokhoz.

Összegezve, Győr-Moson-Sopron megye főbb városaiban, mint Győr, és a határmenti városokban, mint Sopron, Mosonmagyaróvár illetve ezen városok alvóvárosaiban, falvaiban jobban növekednek az ingatlanok árai összehasonlítva a megye egyéb kisebb településeivel.


Bemutatjuk a saját heti kedvenceinket a Startlak.hu ingatlankínálatából:

Eladó lakás Győr
110 négyzetméter, 3 + 1 szoba, 78.9 millió Ft

Eladó lakás Győr

Eladó családi ház Győr
120 négyzetméter, 4 szoba, 44.8 millió Ft

Eladó családi ház Győr

Eladó családi ház Győrújfalu
88 négyzetméter, 4 szoba, 85 millió Ft

Eladó családi ház Győrújfalu

Eladó lakás Sopron
116 négyzetméter, 4 szoba, 65 millió Ft

Eladó lakás Sopron

Eladó ikerház Mosonmagyaróvár
139 négyzetméter, 4 szoba, 94.2 millió Ft

Eladó ikerház Mosonmagyaróvár

Eladó családi ház Harka
70 négyzetméter, 3 szoba, 89.9 millió Ft

Eladó családi ház Harka


További ingatlanhirdetések Győr-Moson-Sopron megyéből.