Hogyan alakulnak az ingatlan árak Csongrád-Csanád megyében?

Cikkünkben körbejárjuk Magyarország legalacsonyabban fekvő megyéjét és górcső alá vesszük az ingatlanok árainak változását Szegeden és környékén, valamint Csongrád-Csanád megye további területein.


 

A fővárostól kettőórányi autóútra található megyeszékhelyen a lakosság körülbelül 159 ezer fő. Közel 1900 ingatlanhirdetést találtunk a Startlak.hu segítségével.
Jelenleg az átlag négyzetméterár a lakások esetében 593 ezer forint (2021-májusában 495 ezer forintot volt), míg az eladó házaknál az átlag négyzetméterár 532 ezer forint. Szeged belvárosában a márciusi hónapban kiugró 640 ezer forintos átlag négyzetméter után egy kis csökkenés észlelhető. 2022 májusára ez az adat visszakúszott 579 ezer forintra. Összevetve az országos átlagnál mindösszesen 1%-kal olcsóbb, míg a megyeinél nem meglepő módon 44%-kal drágább. Szeged vonzáskörzetében Deszken az átlag négyzetméterár 428 ezer forint, ezt követi Mórahalom 408 ezer forintos négyzetméterárral, majd a sort Újszentiván zárja, itt az eladó ingatlanok átlag négyzetméterára 366 ezer forint

A megye további fontos központja Hódmezővásárhely, mely Szeged után Csongrád-Csanád megye második legnagyobb városa és Magyarország második legnagyobb területű települése a maga 488 ezer négyzetkilóméterével. Az ingatlanok árai itt már jóval kedvezőbbek, mint a megyeszékhelyen. Az átlag négyzetméterár 307 ezer forint.(2021-ben 246 ezer forint volt).

Távolodva a megyeszékhelytől és Hódmezővásárhelytől észrevehetően csökkennek az árak. Domaszéken 265 ezer forint, Kistelken 224 ezer forint, Szentesen pedig ettől is kedvezőbb, 218 ezer forintos négyzetméteráron tudunk ingatlant vásárolni. A megye legolcsóbb települései közé tartozik Makó, Balástya és Csanytelek.

Az elmúlt évek ingatlanárainak változása Csongrád-Csanád megyében, grafikonon szemléltetve itt megtekinthető.

Összegezve, Csongrád-Csanád megye legjelentősebb városaiban: Szegeden és Hódmezővásárhelyen, valamint a két város környékén jobban növekednek az ingatlanok árai összehasonlítva a megye egyéb településeivel, falvaival, városaival.

Bemutatjuk a saját heti kedvenceinket a Startlak.hu kínálatából

Eladó családi ház Szegeden
130 négyzetméter, 4 szoba, 70 millió Ft

Eladó családi ház Szegeden

Eladó lakás Szegeden
47 négyzetméter, 1 + 1 szoba, 27.9 millió Ft

Eladó lakás Szegeden

 

 

Eladó családi ház Deszken
195 négyzetméter, 5 + 2 szoba, 72.6 millió Ft

Eladó családi ház Deszken

 

Eladó lakás Hódmezővásárhely
52 négyzetméter, 2 szoba, 17.5 millió Ft

Eladó lakás Hódmezővásárhely

 

Eladó családi ház Szentes
160 négyzetméter, 5 szoba, 47.5 millió Ft

Eladó családi ház Szentes

 

Eladó panellakás Makó
74 négyzetéter, 4 szoba, 28.9 millió Ft

Eladó panellakás Makó

 

Közel 3600 darab ingatlanhirdetés Csongrád-Csanád megyéből.