Hogyan alakulnak a lakásárak Baranya megyében?

Cikkünkben körbejárjuk Magyarország legdélebbi megyéjét és górcső alá vesszük az ingatlanok árainak változását Pécsett és környékén, valamint Baranya megye további területein.


 

A fővárostól 200 kilométerre található megyeszékhelyen a lakosság körülbelül 140 ezer fő. Közel 3600 ingatlanhirdetést találtunk a Startlak.hu segítségével.
Jelenleg Pécsett az átlag négyzetméterár a lakások esetében 624 ezer forint (2021-májusában 411 ezer forintot volt), míg az eladó házaknál az átlag négyzetméterár 420 ezer forint. Pécs belvárosában a májusi hónapra elérte az átlag négyzetméterár a 634 ezer forintot. Összevetve az országos átlagnál 10%-kal olcsóbb, míg a megyeinél 26%-kal kedvezőbb. A legborsosabb négyzetméterárakra Pécs alvóvárosában, Kozármislenyen bukkantunk Itt az eladó lakások és házak átlag négyzetméterára 640 ezer forint, ezzel a megye legdrágább lokációja. Amennyiben kedvezőbben szeretnénk ingatlan vásárolni, úgy Pécs vonzáskörzetében Pécsváradon 296 ezer forintos átlag négyzetméterárral, Siklóson 287 ezer forintos négyzetméterárral, Harkányban 286 ezer forintos négyzetméterárral, Komlón 255 ezer forintos négyzetméterárral számolhatunk.

Távolodva a megyeszékhelytől észrevehetően csökkennek az árak. Mohácson 256 ezer forintos négyzetméteráron juthatunk hozzá az eladó házakhoz és lakásokhoz. A felsorolást Szigetvár nagyon kedvező 120 ezer forintos négyzetméterárával zárjuk.

Összegezve, Baranya megye legjelentősebb városában: Pécsett és annak környékén jobban növekednek az ingatlanok árai összehasonlítva a megye egyéb településeivel, falvaival, városaival.

 

Bemutatjuk a saját heti kedvenceinket a Startlak.hu kínálatából:


Eladó lakás Pécs
53 négyzetméter, 2 szoba, 34.9 millió Ft
Eladó lakás Pécs
Eladó lakás Pécs


Eladó ház Pécs

140 négyzetméter, 4 szoba, 59.9 millió Ft

Eladó ház Pécs


Eladó téglalakás
Kozármisleny

133 négyzetméter, 5 szoba, 85 millió Ft

Eladó téglalakás Kozármisleny


Eladó családi ház Pécsvárad

52 négyzetméter, 1 + 2 szoba, 11.5 millió Ft

Eladó családi ház Pécsvárad


Eladó családi ház Harkány

140 négyzetméter, 4 szoba, 38 millió Ft

Eladó családi ház Pécsvárad


Eladó családi ház Mohács

230 négyzetéter, 6 szoba, 32 millió Ft

Eladó családi ház Mohács


Eladó családi ház Szigetvár
250 négyzetméter, 3 + 2 szoba, 38 millió Ft

Eladó családi ház SzigetvárTovábbi ingatlanhirdetések Baranya megyéből.