3 ok, hogy miért vásárolj felújítandó ingatlant

Az eladó ingatlanok háza táján bőven akadnak olyanok, amik nem csak használtak, de egy felújítás is rájuk fér. A Startlak. hu kínálatából most csak ilyen otthonokat válogattunk, de adunk néhány szempontot, hogy miért érdemes mégis belevágni (ésszerű határokon belül) egy renoválandó ház vásárlásába.


Adott a telek

Ha eltökélt szándékod, hogy családi házba költözz vagy költöztesd a családot, először is szükséges egy megfelelő nagyságú telek. Az épület megtervezése, az összközművesítés, a kivitelezés - illetve a hozzáértő szakember felkutatása mind a tulajdonos vállát nyomja. Egy kész ház megvásárlásával azonban lényegesen lecsökkentheted az idegeskedés faktort. A telek nézegetésénél számos tulajdonságot figyelembe vehetsz, ami számodra meghatározó: mennyibe kerül, mekkora, van-e rajta fúrt kút, gyümölcsfák stb.

A kertet újragondolhatod, hogy szeretnél-e veteményest, fűszernövényeket, csupa pázsitot szeretnél látni magad körül vagy metlakival rakatnád körbe.

Ez itt a ház, ez itt a tó…

van, aki csak a nehézséget látja abban, hogy egy olyan lakást vagy házat vásároljon, amiben előtte már laktak. Pedig nem is feltétlenül kell profi lakberendezőt hívni segítségül, hogy végül minden helyiség a te családod igényét szolgálja ki maximálisan. Ami lényeges, hogy az alapok rendben legyenek, mert anélkül hiába minden kedvezmény vagy hitel egy pénznyelő lesz az ingatlan. Ez kertes leendő otthon esetén valóban az alapra vonatkozik,emiatt akár még statikus szakembert is vihetsz magaddal lakásnézőbe. Társasházi lakásoknál pedig kérdezz rá, hogy a vízvezeték illetve villanyvezeték hálózat és kiállások cseréje mikor történt. Az egyre növekvő energiaigény a háztartásokban akadályozhatja egyes gépek együttes használatát. Például amíg megy a mosógép, nem tudsz főzni.

Ezek után jöhet a belső elrendezés, színek, bútorok, funkciók összehangolása minden egyes helyiségben, hogy egy pihentető, békés atmoszféra vegyen körül, amikor hazaérsz a munkából. Kisebb alapterületű lakásoknál figyelj az optikailag előnyösebb árnyalatokra, felületekre, anyagokra, és bátran vedd át a japánoktól a többfunkciós bútorok használatát.

Állami támogatások kimaxolva

A használt ingatlanok vásárlásakor is felhasználható a legtöbb állami támogatás, mint amilyen a CSOK és az Otthonteremtési támogatás. Ezeket lehet kombinálni további hitelfelvétellel, aminek még mindig elég kedvező a konstrukciója a piacon, bár ezek jellemzően a már egy gyermekkel rendelkező családok, vagy gyermekvállalás előtt álló házaspárokat célozzák. Érdemes mindenképpen figyelni a lehetőségeket, mert a jelzáloghitel elengedését is lehet igényelni, ami egymillió forinttól 4,vagy akár még több tartozástól való megszabadulást jelenthet. Ezen kívül az önkormányzatok is meg szokták hirdetni a családi házak födém szerkezetének megújítására vonatkozó pályázatot, de ilyenformán napelemmel is lehet korszerűsíteni az ingatlant.

Saját igény szerint felújítható ingatlanok a Startlak.hu oldalon:

Korszerűsítésre váró lakás Budapesten
Csinosításra váró lakás Budapesten

Fantáziadús lehetőségek a Városligetnél
Fantáziadús lehetőség a Városligetben

Pécsen a kertet is újra tervezheted
Pécsen a kertet is te tervezheted meg

Érdligeten könnyen modernizálható családi ház

Dányban újításra váró Kádár kocka


További felújítandó ingatlanok az agglomerációban

45 millió alatti lakások és házak országszerte